Mar 21, 2014

Pateu, pestele cel gras pe care DNA nu-l vede

Este extrem de ciudat cum tocmai pe numele lui Constantin Nita, seful PSD Brasov de 20 de ani, nu pare sa existe pana acum niciun dosar penal. Nita a fost implicat in toate privatizarile dubioase care au facut praf industria brasoveana iar acum face eforturi uriase sa apuce halci importante din economia Romaniei.

De numele lui Nita se leaga atat privatizarea frauduloasa a Roman SA, data pe 1 euro, pe vremea lui Nastase, unui grup de afaceristi locali controlat de seful PSD Brasov (detalii aici) care urmarea sa puna labele pe terenurile uzinei, cat si distrugerea fabricii Tractorul. Majoritatea sectiilor au fost livrate aproape pe gratis unor apropiati si rude ale lui Costantin Nita, cum ar fi Ioan Olaru (trei sectii), Emil Nita (o sectie) sau finul Marius Radacina (o sectie). Detalii aici.

Mai mult, Constantin Nita a creat in jurul sau un grup tenebros de oameni de afaceri obsedati de banii publici, a carui functionare se aseamana foarte mult cu mafia italiana. Din acest grup au facut parte oameni condamnati pentru inselaciuni si chiar pentru crime, cum ar fi Paul Brener (omul Cosa Nostra in Romania), Dan Tartaga (condamnat la inchisoare pentru infractiuni financiare, a omorat un cuplu de pensionari cu masina), Ionica Anutoiu (si-a omorat contabila) sau Marian Matei (fals general SIE, aflat la inchisoare pentru trafic de influenta in beneficiul mafiotului italian Ricardi Orlandino, din cauza sa Dorel Fatulescu s-a sinucis, dupa ce si-a impuscat sotia de Craciun). Sa nu-i uitam nici pe inca foarte activii Mihai Ghirda, cunoscut ca un interlop periculos, sau Liviu Lupu, fost proxenet, abonat la contracte cu administratia locala, ambii fiind membri in conducerea filialei PSD.



De 20 de ani, Constantin Nita este casalotul in umbra caruia prospera, din asocieri cu statul, paraziti pompos denumiti oameni de afaceri, iar acesta nu este nici macar luat in vizor de harpoanele DNA. Ba mai mult, Nita a ajuns acum sa pretinda controlul unor halci uriase din economia nationala, facand presiuni pentru redobandirea controlului asupra profitabilului domeniu al Energiei, dar si pentru preluarea a tot ce a mai ramas de privatizat in Romania. Actiunile lacome ale lui Nita au fost remarcate in ultima perioada si de presa de la Bucuresti, care constata cu uimire cum individul se straduieste sa acapareze totul (aici si aici).

Inca o data, expertiza lui Pateu in managementul economic se vede in jaful numit privatizarea industriei brasovene si in gestionarea de afaceri cu statul spre beneficiul propriu si al apropiatilor sai. Mai cititi o data stenograma convorbirii cu primarul Scripcaru: ”Noi venim si luam tot, tot ce ai”.

Ce tip de protectie si la ce nivel are Pateu, din moment ce nu numai ca este invizibil pentru DNA dar a ajuns sa-si extinda influenta malefica si asupra unor domenii de interes national, asta este un subiect foarte bun de meditat. Cineva acolo sus chiar il iubeste.


5 comments:

  1. Anonymous2:21 AM

    Cat este Brasov-ul de mare nu se mai gasesc oameni de calitate sa faca politica. Numai Pateu, Aristotel, si alti interlopi or ghertoi.

    ReplyDelete
  2. Anonymous1:42 PM

    Si aia care se gasesc sunt eliminati rapid. Ca doar nu se vrea sa primeze competenta in locul dependentei de "stapan"

    ReplyDelete
  3. Anonymous8:29 PM

    Nu e nimic ciudat,baieti! Si nu va mai luati dupa aparente,Burta si gras sunt doar doua cuvinte,atat.Importanti sunt pestii cei mari,care de obicei stau undeva,cuminti,nu intra in fata reflectoarelor!Restul e praf in ochi,vrajeala!

    ReplyDelete
  4. Anonymous2:50 PM

    CINE ESTE POPESCU DANIEL?

    ReplyDelete
  5. Daogaru nu a venit singur la Brasov. Orasul gemea de securisti necnoscuti chiar Securitatii locale. Militia a fost si ea "intarita" cu cele mai devotate "cadre' asa ca in 89 Brasovul colcaia de guzgani, oficiali, semioficiali si turnatori. Unde mai pui ca dupa 90 si-au facut culcusul aici si cativa bucuresteni.Baiatul de la UTC a fost impins in fata, el era doar si tineretul si sportul la tov. Faina.

    ReplyDelete