Nov 28, 2011

Scripcaru, luptator in revolutie remarcat prin ipocrizie deosebita

In urma cu aproximativ un an, PRO TV difuza un material tulburator despre impostorii si profitorii cu certificate de revolutionar. Acestia au parte de numeroase beneficii, de la terenuri, spatii comerciale sau subventionarea unor credite bancare, pana la venituri lunare de peste 2.000 de lei. Personaje principale erau revolutionarii brasoveni, in frunte cu seful lor, infractorul Dorin Lazar Maior. Printre eroii reportajului - interlopul Constantin Grancea, pedofilul Marian Ambrozi sau securistul Nicolae Paraschiv din Primarie - apare spre final si revolutionarul George Scripcaru, cu niste impresii.

Conform reporterului, Scripcaru era "stanjenit de cei care isi aroga statutul de revolutionar doar pentru avantaje". Iata ce spunea primarul: "Chiar ma deranjeaza ceea ce vad acum, ca sunt foarte multi care si-au atribuit aceasta calitate de revolutionar si o gandesc din punct de vedere material. Ei trebuie sa primeasca ceva. Eu vreau sa fac parte dintr-o structura asociativa a celor care nu doresc nimic si n-au dorit si doresc sa faca ceva pentru aceasta tara". De la minutul 10.04.

Primarul Scripcaru trebuia sa fie stanjenit si deranjat, in primul rand, fata de revolutionarul Scripcaru. Acesta a facut parte din "Asociatia Brasov Decembrie 89" a lui Dorin Lazar Maior, care i-a facut revolutionari pe interlopul Grancea sau pe pedofilul Ambrozi. Mai mult, prin aceasta organizatie de impostori a dorit si a reusit sa-si obtina certificatul de revolutionar. Conform acestui document, cuprinzand lista cu propunerile asociatiei lui Maior.

Documentul este din 1999, prin urmare Scripcaru ar putea spune ca s-a razgandit ulterior, cand s-a vazut coleg de asociatie si lupta revolutionara cu interlopi, pedofili, securisti si alti impostori. Dar nu l-a deranjat. El a dorit sa-si pastreze calitatea de revolutionar si dupa aparitia legii 341/2004 de preschimbare a certificatelor, care urmarea sa faca putina ordine printre profitori. Cererea lui Scripcaru are numarul 20685 si fost inregistrata la 28.07.2006. Era deja de doi ani primar al Brasovului. Inregistrarea cererii se poate vedea aici.

Pe 7 iulie 2010, Secretariatul de Stat pentru Problemele Revolutionarilor a publicat in Monitorul Oficial nr. 467 bis lista celor care au dorit si au obtinut certificatul de revolutionar, mai exact titlul de "Luptator in Revolutie remarcat prin fapte deosebite". Alaturi de securistul Paraschiv, interlopul Grancea si pedofilul Ambrozi, la pozitia 12907 il gasim pe cetateanul Scripcaru Gheorghe, fiul lui Gheorghe si al Elenei, nascut in comuna Buruienesti. Lista este aici.

Prin urmare, la mai putin de sase luni de la certificarea oficiala cu brevet si avantaje a lui Scripcaru Gheorghe, un anume Scripcaru George, persoana importanta, se declara stanjenit si deranjat de cei care doresc si au dorit sa aiba castiguri de pe urma calitatii de revolutionar. Chiar asa, de aia a murit el la revolutie, ca sa profite orice Gheorghe?

PRO TV a revenit duminica seara cu o noua ancheta despre impostorii si profitorii de la Brasov. De data aceasta, primarul George Scripcaru n-a mai aparut sa-i faca morala revolutionarului Gheorghe Scripcaru.

1 comment:

  1. Anonymous12:31 AM

    http://www.cinemagia.ro/filme/fiddler-on-the-roof-scripcarul-pe-acoperis-12968/

    ReplyDelete