Jun 12, 2012

Alternative pentru 2016

“Am inceput impreuna, continuam impreuna”. Acesta a fost sloganul cu care Ion Iliescu a castigat alegerile din 1992. Dupa 20 de ani, continuam si noi impreuna tot cu Scripcaru si Cancescu, acesti iliesti locali si eterni, nici saraci, dar nici cinstiti. Exista speranta ca vom scapa, vreodata, de ei?

12 ani cu Scripcaru este imens, iar 16 ani cu Cancescu este monstruos. Si este foarte posibil sa continuam tot cu ei din 2016, caci Scripcaru va avea si mai multe giratorii la activ, iar Cancescu va fi chiar mai tanar.

Resurse la nivelul partidelor pentru o schimbare reala in Brasov nu prea exista si nici n-au de unde sa apara. 

Sa presupunem ca Scripcaru se va retrage sau va fi retras de DNA. PDL Brasov este dominat de o garnitura de Chirichesi si Kraile pe langa care gospodarul sef al orasului pare un intelectual rafinat si un geniu providential.

La PNL Brasov nici nu se pune problema sa-l clinteasca cineva pe Aristotel, chiar daca ar mai fi pe acolo ceva material de calitate. Cu noul mandat in buzunar si cu fondurile judetului in pix, Cancescu nu va fi deranjat de nimeni din partid. Va continua sa munceasca la propria statuie, strivind paranoic si isteric orice pare a fi cea mai mica opozitie sau chiar manifestare de independenta in filiala. Ca atare, mai degraba renunta madam Tatoiu sa apara la televizor, decat Aristotel sa candideze iar in 2016. Doar va avea de lucru sa continue aeroportul.

In ce priveste PSD, tot ce a dat mai bun aceasta filiala pentru Brasov sunt proxenetul Liviu Lupu si interlopul Mihai Ghirda. Orice provine de aici va fi vreo sageata trimisa la produs de cei doi si nasul lor, Pateu.

Deci, ce facem? 

 “Pregatirile pentru alegeri incep a doua zi dupa alegeri”, spune un principiu politic american. Este timpul ca de acum sa gandim si sa identificam solutii pentru ca peste patru ani sa nu mai fim iar captivi abuzului si isteriei reprezentate de cei doi jupani, Scripcaru si Cancescu.

Numarul consistent de voturi obtinut de Forumul Democrat German la Brasov arata ca masa critica necesara provocarii unei schimbari reale si de calitate in administratia locala este pe cale sa se coaguleze. Oamenii nu au votat atat pentru fanfara si campania civilizata pe care au dus-o nemtii, cat si ca expresie a repulsiei fata de oferta PDL si USL.

Miscarea nemtilor poate sa creasca frumos in urmatorii patru ani. Dar se poate si mai mult, mai sunt si ceva brasoveni corecti, onesti, cu spirit viu si buni organizatori. Nu trebuie un partid de Brasov, ajunge ca niste oameni activi si energici sa coaguleze o miscare (asociatie, ong) mai sprintara.

Cu fauna care populeaza din nou Consiliul Local si cel Judetean, manarelile nu vor intarzia sa apara. De la institutiile pline de obedienti, uzi in nadragi ca vor fi schimbati, nu se poate astepta o reactie punitiva, astfel incat o miscare locala care sa reactioneze si sa sanctioneze foarte previzibilele abuzuri este mai mult decat necesara. Actiunile unei asemena asociatii nu vor atrage numai vizibilitate si notorietate, dar si respectul tuturor brasovenilor.

O asemenea asociatie poate fi pepiniera viitorilor lideri ai Brasovului, iar nu bordelurile si lumea interlopa. 

Daca filialele locale ale partidelor nu sunt in stare sa-si selecteze si sa promoveze oameni onesti, atunci este cazul ca societatea brasoveana sa se organizeze pentru a-si putea apara interesele si viitorul.

1 comment:

  1. Anonymous4:32 PM

    La urmatoarele alegeri Pateu, Cancescu, Ghirda vor fi istorie. Poate si Kraila, Chiriches si alti incompatibili.

    ReplyDelete