Nov 14, 2011

1.000.000 euro - Special de la Scripcaru pentru capii PSD Brasov!

BrasovNews prezinta in exclusivitate o situatie revoltatoare: un spatiu din patrimoniul Brasovului a fost vandut pe un pret de nimic de alesii din Consiliul Local unui alt consilier local. Tranzactia a fost pusa la cale de consilierii PSD, sustinuta de consilierii PDL si girata de primarul Brasovului. Beneficiarul manariei este consilierul local PSD Mihai Ghirda, presedinte al organizatiei municipale PSD. Gaura lasata la bugetul local - cel putin 1.000.000 de euro. Inca un tun dat de mafia transpartinica in detrimentul intereselor brasovenilor.

Faptele. Acum mai putin de doua luni, in sedinta din 22 septembrie, Consiliul Local Brasov a aprobat hotararea numarul 583, privind vanzarea directa a unui imobil situat pe bulevardul Grivitei catre firma SC Manurom Consulting SRL. Pretul votat de consilieri a fost de 92.500 de euro pentru o suprafata de 1.028 de metri patrati. Vezi aici hotararea.

Beneficiarul. Imobilul respectiv este Sala B a fostului Cinematograf Modern, inchiriata de SC Manurom Consulting SRL in 2003 si transformata in spelunca de fitze si pitzipoance, Fashion Club. Firma respectiva apartine lui Mihai Ghirda, consilier local PSD si presedinte al organizatiei municipale PSD Brasov. Dupa cum reiese si din declaratia de interese.
Contractul de inchiriere al pesedistului Ghirda, obtinut intamplator, desigur, in guvernarea PSD, era valabil pana in 2008. Baiatul n-a stat degeaba si intre timp a dat in judecata RADEF (Regia Autonoma de Distributie a Filmelor), castigand dreptul de a cumpara spatiul. Cum salile de cinema au fost transferate apoi in subordinea consiliilor locale, spre sfarsitul lui 2008, cei care trebuiau sa-i vanda spatiul lui Ghirda au devenit tocmai colegii lui, consilierii locali. Care, foarte amabili, i-au facut un pret special.

Manaria. Astfel, Consiliul Local Brasov, dominat de PDL si controlat de primarul PDL George Scripcaru, a decis sa-i vanda sefului PSD Brasov, Mihai Ghirda, un bun al municipiului la un pret de cel putin zece ori mai mic fata de valoarea sa pe piata imobiliara. Evaluarea unui spatiu comercial de peste 1.000 mp, intr-o zona foarte buna a Brasovului, la putin peste 90.000 de euro este curata bataie de joc. Mai putin de 100 euro/mp, in conditiile in care spatiile comerciale din orice zona a Brasovului se vand cu cel putin 1.000 euro/mp, unele mergand chiar si pana la 2.000. Vezi aici si aici oferte ale agentiilor imobiliare.

Deci, coteria transpartinica din Consiliul Local a creat o paguba, prin manareala cu Manurom, de cel putin 1.000.000 de euro la bugetul municipiului.

Smecherii. Bine, Ghirda este un versat, cu trecutul lui de pungas pesedist era de asteptat o asemenea manevra. E de ajuns sa te uiti la el si-ti pazesti instinctiv buzunarele. In sfarsit, n-a fost de capul lui in combinatia cu Scripcaru, toata lumea stie ca el este valetul lui Pateu, zis si Constantin Nita. Probabil ca de la Pateu vor veni si aia nouaj' de mii de euro, caci Ghirda se declara parlit, n-are nici dupa ce bea apa, daca te iei dupa declaratia lui de avere. Apropo, o intrebare de prost: cum au votat consilierii sa-i vanda astuia spatiul, daca el n-are niciun ban, niciun bun, nimic-nimic?

Sa fie foarte clar: aceasta escrocherie nu ar fi fost posibila fara acceptul primarului George Scripcaru. Majoritatea covarsitoare din Consiliul Local este detinuta de PDL, iar consilierii aia nu ridica mana nici sa se scarpine in nas fara voie de la Scripcaru. De remarcat ca niciun alt consilier n-a suflat o vorba despre combinatie. Omerta functioneaza ireprosabil.

Si acum, dans! Dupa ce a stat inchisa aproape doi ani, locanta lui Ghirda s-a transformat din Fashion Club in Sofa Club. Anuntul victorios privind redeschiderea si relansarea stabilimentului pesedist s-a facut pe pagina de facebook a clubului chiar in ziua in care consilierii au decis vanzarea spatiului, pe 22 septembrie 2011.
O distractie foarte ieftina pentru capii PSD si scumpa pentru brasoveni. Cu "like" de la primarul lor.

6 comments:

  1. Anonymous9:48 AM

    De data asta nu te-ai documentat cum trebuie. Preluarea cinematografului a fost facuta cu sarcini. Adica procesul era pe rol inainte sa preia primaria imobilul.

    ReplyDelete
  2. Asa e, apare in text ca Ghirda castigase procesul cu RADEF, prin care putea cumpara spatiul. Dar nimeni n-a obligat mai apoi primaria lui Scripcaru sa i-l vanda la 1/10 din valoarea reala.

    ReplyDelete
  3. Anonymous2:46 PM

    Cineva incearca sa ne convinga ca asta nu e o furaciune care ar trebui sa se lase cu puscarie, invocand chichite avocatesti! Personal, sper ca sindromul Cluj-Apostu sa se raspandeasca si la Brasov, unde si Jorjel si Aristotel ar cam avea de dat cu subsemnatul vreme de cativa ani!

    ReplyDelete
  4. Anonymous12:09 AM

    Ce nu stie nimeni este ca sala A a cinematografului este actualul Sofa, iar in proces a fost castigat numai aceasta sala... Vanzarea sa facut insa pe toate cele trei sali altfel ar fi trebuit sa se faca dezmembrarea celor trei sali, din care sala Bulevard este cea mai mare,si care prin manevre legale ale primariei au inchis-o desi ar mai avea inca contract valabil cu fostul proprietar Radef Romaniafilm(taierea curentului din lipsa contractului cu noul proprietar)..

    ReplyDelete
  5. Nu vă mai bateți capul: degeaba se fac dosare dacă toate astea ajung sub curul băiețior de la DNA (cf. LC Kovesi) adică băieții lui Johannis. Punct.

    ReplyDelete
  6. Update, anii au trecut - adică suntem în al patrulea mandat al lui Scripi (2020) care se pregăește pentru al cincelea, și jaful a continuat cu toate dealurile și spațiile verzi din Brașov, acoperite de blocăraia clienților lui Scripcaru. Iar justiția nu mișcă nimic fiindcă primarul își achită conștiincios lună de lună cotizațiile (de milioane de euro) acolo unde trebuie. Punct.

    ReplyDelete