Oct 27, 2011

Marele complice al infractorului Tartaga

Dupa noua ani de procese, celebrul tepar brasovean Dan Tartaga a fost condamnat din nou la inchisoare, de data asta la cinci ani, cu executare. Spectaculoasa cariera a lui Tartaga nu ar fi fost posibila fara sustinerea sau protejarea sa de catre grangurii politici ai vremurilor. O parte au ajuns la cimitirul politicii, insa unul este mai vioi si mai ambitios ca oricand, pregatindu-se sa ocupe pozitii de prim-rang in viitoarea guvernare USL: Constantin Nita, supranumit "Pateu", deputat PSD, vicepresedinte PSD si capo di tutti capi peste pesedistii din Brasov.

Tartaga a dat loviturile in perioada guvernarii CDR (1996-2000), fiind acoperit de liderii taranisti brasoveni Sorin Lepsa si Adrian Taropa. Insa, legaturile corupte cu PNTCD nu l-au impiedicat pe Tartaga sa le mentina si pe cele de suflet, cu PSD. Fost activist UTC, el se stia din vremuri tovarasesti cu mustaciosul sef al filialei PSD, Constantin Nita.

In urma cu zece ani, Pateu era o prezenta constanta la chiolhanurile pe care Tartaga le organiza in Poiana Brasov. Chiar si la scurt timp dupa ce acesta i-a omorat cu masina pe sotii Rozalia si Vasile Vaidahazan, in august 1999, liderul social-democrat il sarbatorea pe ucigas intr-o vila din Poiana. Nu putea sa lipseasca de la ziua prietenului sau.

Daca Pateu n-avea nicio jena sa se afiseze cu infractori, pe cand se afla in opozitie, inainte de 2000, oare ce s-a intamplat atunci cand a ajuns la putere? Corect, venise vremea afacerilor. "Adevarul" din 3 mai 2002 consemna: Astfel, ASCOT, o asociatie a oamenilor de afaceri brasoveni infiintata de deputatul PSD Constantin Nita, s-a asociat cu Tartaga in firma CSTT SRL, pentru a pune mana pe hotelul "Ciucas" din Poiana Brasov. Lucru ce s-a si intamplat, afacerea fiind "batuta in cuie" apoi de ministrul Dan Matei Agathon, dupa ce Tartaga a incercat sa-si asigure spatele pasand sereleul "cui trebuie". (vezi aici o istorie halucinanta a faptelor de arme ale lui Tartaga, impreuna cu tovarasii)

Prin urmare, in 2001- 2002, Constantin Nita, seful filialei partidului aflat la guvernare, facea afaceri cu un Tartaga trimis deja in judecata pentru multiple infractiuni de inselaciune. Mai mult decat atat, partenerului lui Nita tocmai primise si o condamnare, de trei ani si jumatate de puscarie, pentru omor din culpa. Dar Nita nu avea niciun scrupul, in acele vremuri de omnipotenta a PSD, cu atat mai mult cu cat Tartaga s-a aratat si foarte generos. Este de notorietate ca aparatura, in special calculatoare, necesara pentru editarea organului de presa al PSD din acea vreme, "Obiectiv", a fost donata de afacerist.

Remarcabil pentru perioada in care Nita controla cu puteri aproape depline Brasovul, a fost reactia politiei in cazul Tartaga. Niciun politist n-a indraznit sa-l gaseasca pe ucigas, dupa ce acesta s-a dat ascuns prin Poiana Brasov, pentru ca n-a avut chef sa-si execute pedeapsa. A aparut de bunavoie numai dupa ce tatal sau, Iulian Tartaga, a omorat, la randul lui, un om cu masina. Previzibil, a scapat apoi de dupa gratii in numai cateva luni.

Prin urmare, marele complice al infractorului condamnat zilele acestea este Constantin Nita. Mare prin natura kilogramelor si a pozitiilor detinute in guvernarile PSD, PSD-PDL si in cadrul USL-ului actual, iar complice pentru ca a avut parte constient de beneficii materiale de pe urma infractiunilor lui Dan Tartaga.

Acum, Dan Tartaga iar a disparut. De astazi este dat in urmarire nationala. Ceva ii spune ca daca sta bine pitit un an de zile, dupa alegeri va fi un mediu mult mai prietenos pentru el. Oricum, cineva ar putea sa-l caute prin dulapurile lui Pateu.

No comments:

Post a Comment