Apr 29, 2012

Nebunie totala: Simbol al Brasovului, confiscat de USL

Tocmai am vazut aceasta oroare: Casa Sfatului, folosita ca suport electoral. Casa Sfatului, transformata in panou electoral! Calitatea imaginii este cam proasta, poate asa ajuta sa nu va enervati la fel de tare.


Oare cum ar reactiona vreun londonez daca pe Big Ben s-ar afisa bannere cu moace de laburisti sau conservatori? Sau ce ar zice americanii daca Statuia Libertatii ar fi drapata cu "I Love Obama"? Partidele sau politicienii aia ar deveni instantaneu istorie, insa o istorie de care tuturor le va fi scarba sa-si aduca aminte.

Pastrand proportiile, asta reprezinta Casa Sfatului pentru brasoveni: simbolul orasului, imaginea de suflet cu care isi asociaza orasul, punctul de unde emana specificitatea si unicitatea sa, amprenta originalitatii  Brasovului. Asa ceva este intangibil. Casa Sfatului apartine tuturor brasovenilor, si pesedisti, si liberali, si pedelisti si  celor sictiriti de toata fauna asta, este in egala masura si a vopsitilor de la Consiliul Judetean, cat si a analfabetilor de la Primarie, a ta, a mea, a oricarui brasovean de pe aici sau plecat aiurea.

Un asemenea simbol nu poate fi utilizat pentru interesele nimanui. Oricine indrazneste sa o faca, cum iata ca se intampla, nu face decat sa murdareasca, sa profaneze de-a dreptul trecutul, istoria si imaginea Brasovului. O lipsa totala de respect fata de oras si de brasoveni.

Update. Asa arata acum, la lumina, Casa Sfatului: ranita si pangarita de politicianism.


Update2. Haideti, poate reusim sa-i determinam sa-si dea jos bannerele. Like & Share: Jos labele de pe Casa Sfatului!

10 comments:

  1. Dumneavoastra Domnule, stiti ce este Brasovul? Sunteti Brasovean? Stiti exact ce inseamna aceasta cladire? Cu siguranta nu stiti pentru ca sunteti mult prea vandut PD-L-ului!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous6:28 AM

      Amice, esti idiot.

      Delete
    2. Anonymous1:17 PM

      Pe strada Eminescu din brasov dar si undeva pe Cuza Voda exista oameni care te pot ajuta!Daca esti asigurat nu costa mult!Medicamentele de care cred ca ai nevoie sunt compensate!

      Delete
  2. Anonymous11:38 AM

    Si ce idiot!!!!!:)

    ReplyDelete
  3. Anonymous1:24 PM

    Buna treaba,a ajuns si Casa Sfatului pe post de stalp electoral! De la neamurile proaste care au facut asa ceva nu te poti astepta la altceva! exista totusi legi care taxeaza asa ceva,chiar daca unii cred ca pot zice canci la faza asta!
    Apropos de ilegalitati,ma amuza teribil ca subiectul primarilor,popilor,medicilor si altor barosani locali,judeteni sau chiar din sistemul penitenciar enumerati prin declaratiile aparute in presa de copiii abuzati la bordelul pedofililor gay din Brasov nu a facut prea multe valuri!
    Chiar asa sa fie de mare dragostea de copii pe la poalele Tampei sau numele respective sunt prea deranjante in campania electorala si in viata publica!
    In cazuri mult mai anoste apar dezvaluiri,stenograme,inregistrari,scapari ale anchetatorilor,nume in presa...Sau si ziaristii brasoveni iubesc copiii?

    ReplyDelete
  4. Anonymous11:54 PM

    Sustin campania dumneavoastra "Jos labele de pe Casa Sfatului". Sa-i fie rusine domnului Leonte ca a consimtit sa pangareasca o cladire istorica. De la dumnealui mai aveam oarece speranta ca nu este un golan ca vopsitul de la Consiliu Judetean. Azi am fost martora in Piata Sfatului cum turisti care poate au venit prima data la Brasov, si poate ultima data, doreau sa faca poze cu cladirea, insa ce amintire sa aiba cu cele doua mutre de pe ea. Rusine Cancescu care striga ca iubeste istoria Brasovului. Un golan de doi bani care sper ca va infunda puscaria pentru hotiile care le-a facut timp de 12 ani de cand gestineaza banii publici.

    ReplyDelete
  5. Multumim. Cu cat suntem mai multi, cu atat mai repede va fi eliberata Casa Sfatului, vor fi date jos aceste bannere. Este ridicol, cei doi si-au facut un stindard din promovarea valorilor Brasovului, ei sunt primii care le pateaza.

    Foarte important. Aceasta reactie ar fi aparut impotriva oricui ar fi indraznit sa pateze aceste simbol. Nu este directionata politic si nu are de a a face cu campania electorala. Mai mult, dat fiind contextul si sensibilitatile, niciun politician nu va fi citat sau promovat in cadrul acestei campanii daca are vreo atitudine similara. Este o campanie civica, si atat!

    Inca ceva. Se creeaza un foarte mare precednet cu aceste bannere. Este foarte posibil ca, in curand, Casa Sfatului sa fie acoperita cu reclame, de la coniacul Unirea pana la salteaua Dormeo.

    ReplyDelete
  6. Va legati toti de faptul ca ei au pus un afis pe casa sfatului, dar de ce nu va legati si de Scripcaru care detine monopol pe toate panourile publicitari din Brasov? De ce nu va legati si de faptul ca Tucunel si-a amplasat corturi si afise peste tot prin Brasov?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cum să se lege de banditul de Scricparu - dacă sunt postacii lui?!

      Delete
  7. Casa Sfatului nu este trotuarul din fata alimentarei "La Costica" si nici panou publicitar. Casa Sfatului este monument istoric, simbolul Brasovului!

    Daca Tucunel sau alalalt de la Primarie si-ar fi pus mutrele pe Casa Sfatului, reactia ar fi fost similara, de asta puteti fi sigur.

    ReplyDelete