Feb 26, 2013

Cancescu si ai lui au umplut teschereaua taranului: Ion Dinita - 20 de milioane de euro din contracte pe bani publici

Deputatul USL Ion Dinita a obtinut in ultimii cinci ani peste 20 de milioane de euro din contracte pe bani publici. Aproape toate afacerile au fost incheiate cu institutii controlate de Aristotel Cancescu si oamenii lui.

Declaratia de interese a lui Ion Dinita reflecta fidel cauza succesului in afacerile cu bani publici a deputatului: apropierea de Aristotel Cancescu. Prin SC Gotic SA, Dinita a semnat in utimii cinci ani nu mai putin de 68 de contracte pe bani publici, toate obtinute in judetul Brasov, cu o singura exceptie, nesemnificativa. Majoritatea contractelor, si totodata cele mai grase, au fost obtinute din partea unor institutii si primarii controlate direct de Aristotel Cancescu si PNL.

Cea mai mare suma incasata de SC Gotic SA a fost de la Consiliul Judetean, peste 34 de milioane de lei. Pe locul doi se situeaza Primaria Rasnov, care i-a pasat lui Dinita lucrari in valoare de peste 21 de milioane de lei. Pe locul trei se claseaza Primaria Fagaras, cu peste 19 milioane de lei bagati in conturile lui Dinita.

Pentru ca mai era loc, la bunastarea lui Ion Dinita au contribuit si alte doua institutii din subordinea Consiliului Judetean, Compania Apa si Agentia de Dezvoltare Durabila a Judetului Brasov - 1,2 milioane lei si, respectiv, 300.000 lei.

Sa vedem acum cine sunt cei care au prins un asa mare drag de Dinita. Seful Consiliului Judetean este Aristotel Cancescu - presedinte PNL Brasov. Primarul Rasnovului este Adrian Vestea - vicepresedinte PNL Brasov. Primarul Fagarasului este Sorin Manduc - vicepresedinte PNL Brasov. Asadar, "sefu'" Cancescu pe toata linia.

Autoracterizat "fiu de taran al acestui pamant", Dinita a mintit ca utimul borfas de mahala cand si-a completat initial declaratia de interese ce trebuia depusa in calitate de candidat la Parlament.

Pe 25 octombrie 2012, candidatul USL Dinita si-a depus declaratia de interese in aceasta forma, din care reiesea ca nu a avut nicio afacere cu statul.



Insa, dupa o luna, adica dupa ce a cam trecut campania electorala, cu aproape o saptamana inainte de alegeri, Dinita s-a gandit ca nu mai are ce sa se intample asa ca a binevoit sa restabileasca adevarul. Si a aparut declaratia lui de interese in aceasta forma, in care iese in evidenta un lung carnat de afaceri pe bani publici.



Aceste informatii nu vor aparea probabil niciodata in presa locala. Intre timp, l-au luat la ochi unii de pe la Bucuresti :)




No comments:

Post a Comment