Mar 19, 2012

Cum sa ai succes in politica tot timpul

Adica sa nu ai dureri de cap daca prostimea electoare si inconstienta iti trimite partidul in opozitie, iar tu ramai fara job-ul ala confortabil si furnizor de comisioane. Exista o reteta imbatabila, prin care pulimea cu stampila nu te mai poate ajunge, astfel incat sa iti poti pastra beneficiile etern. Nu trebuie decat sa-ti scoti familia la produs.

De exemplu, daca te cheama Mihai David si esti de la PSD, il trimiti pe varul Dragos David in PDL, ca poate o sa ajunga si astia la putere si te vor numi director la Hidroelectrica, chiar daca esti in opozitie. Sau daca te cheama Ioan Adam de la PSD, il expediezi pe nepotul Adrian Rusu la PDL si uite asa pupi contracte grele cu Primaria, chiar daca esti in opozitie.

Sau, mai exista o situatie. Te poate chema Roxana Manzatu si esti, a naibii coincidenta, tot de la PSD. Si esti cam trista, ca sotul tau a pierdut o functie grasa de conducere la Vama Brasov, din cauza ca tu nu mai esti subprefect si nici partidul tau la putere. Si te-ai uitat tu in stanga, si mai la dreapta, la un David, la un Adam, si ti-ai zis ca n-oi fi tocmai tu mai fraiera. Asa ca din sufletul tau de pesedista l-ai rugat pe sotul tau sa stea bine pe langa tradatorul Gabriel Tita, care s-a dat cu PDL-ul, ca cine stie cum se leaga lucrurile. Si s-au aranjat atat de bine incat, hop, sotiorul tau s-a intors dupa doi ani de restriste pe acelasi job bine platit de director adjunct la Vama Brasov. Chiar daca tu esti in opozitie. Reteta a functionat ireprosabil si de data aceasta.

Detaliile traseului de succes al sotului Manzatu sunt dezvaluite astazi intr-un articol din Adevarul.

Maine, zice lumea, se intoarce PSD la putere. Membrii si apropiatii PDL din familiile Adam, David si Manzatu deschid deja sampania. Catalin Manzatu se asteapta sa fie numit director general, caci nu degeaba a suferit, atata vreme, sotioara lui in opozitie.

1 comment:

  1. Anonymous3:33 PM

    Adevarul este ca astia care fac baie acum in balta politicii alimentate chiar si la Brasov cu apa de Dambovita sunt mici copii fata de ce se purta pe timpuri!Si cand spun pe timpuri...Pai o adevarata familie de politicieni locali era aia in care un frate era la taranisti,unul la legionari,altul la liberali!Toti in functii babane.Si indiferent de partidul la putere famiglia mergea mai departe.Bine,este adevarat,asta se intampla cand familiile erau familii,cand familia era incurajata,cand mama era exclusiv femeie si tatal barbat!Era pe cand hotelurile nu se laudau ca sunt gay friendly...

    ReplyDelete