Nov 18, 2011

Meciul Scripcaru - DNA: There Will Be Blood

Scandalul de la Cluj, cu spagile incasate de Apostu si trupa, este o nimica toata fata de ce va declansa DNA cu anchetarea lui Scripcaru. Va fi un cutremur de proportii apocaliptice. Va zgudui nu numai Brasovul, ci un intreg sistem hraparet si lacom, bine infipt in structurile statului. Pentru ca Scripcaru nu este chiar un Gheorghe cazut accidental din tren tocmai in fruntea Brasovului, ci un membru important al unei retele de coruptie care traverseaza la nivelul cel mai inalt principalele partide si institutii romanesti.

DNA chiar vrea sa arate ca are vigoare. Desi primar al unui oras important, Apostu nu este de anvergura lui Scripcaru. Apostu nu detinea decat o pozitie de vicepresedinte al organizatiei judetene PDL, fara prea mare influenta in plan national, chiar daca era vazut ca protejat al premierului Boc. Scripcaru, in schimb, s-a afirmat in ultima perioada ca unul dintre liderii de forta ai PDL: al doilea vicepresedinte al partidului, ca numar de voturi, dupa Elena Udrea, si distribuitor de functii guvernamentale, precum cea de la Finante, unde l-a infipt pe Ialomiteanu. Sunt oameni grei in stat care-si datoreaza functiile lui Scripcaru.

Astfel ca, miza declansarii operatiunilor judiciare impotriva lui Scripcaru este chiar ambitioasa si poate fi mult mai mare decat pare la prima vedere. Scripcaru este o veriga solida a unui lant de interese financiare ce contine politicieni de varf, functionari de rang inalt si nelipsitii afaceristi milionari din contractele cu statul. O haita de hrapareti imprastiata premeditat prin toate partidele si institutiile de top, care si-a stiut foarte bine interesele si care si-a protejat si promovat foarte profitabil componentii.

Exemplu edificator privind unitatea in japca a haitei este gestionarea patrimoniului imobiliar al Brasovului. Sute de spatii luate la preturi de nimic de catre consilierii locali si sefii lor de partid. Paguba de peste un miliard de dolari. Printre beneficiari au fost actualul vicepresedinte la nivel national al PSD Constantin Nita, care si-a tras reteaua de magazine "Luxor" si actualul prefect Ion Gontea, care a pus laba pe reteaua "Condor". In 2004, cand interesele le-au fost amenintate, Nita de la PSD si Cancescu de la PNL l-au sustinut pe Scripcaru de la PD pentru a castiga Primaria. Dincolo de fanfaronada publica, nu se poate spune ca cei doi au avut personal ceva de pierdut mai apoi.

BrasovNews a scris de i s-au blocat tastele despre mafia transpartinica brasoveana. Cum ar fi combinatiile financiare Scripcaru - Nita (aici, sau cel mai recent despre manaria de un milion de euro) sau Scripcaru - Cancescu (aici). Se cunosc din 1990, cand au fost toti in FSN. Toti trei sunt lideri nationali in partidele lor. Sunt o multime de oameni prin institutiile statului care le datoreaza cariera. Si altii care si-au facut averi imense din bani publici cu ajutorul celor trei.

Acum, DNA baga batul in toata aceasta serparie. Scutura lantul. Cand veriga Scripcaru va ceda, caci o va face, atunci buna parte din retea se va rupe si va fi spectacol. Sau, ca sa ne pastram in ton cu ultima manarie a lui Scripcaru, Afacerea Cinematograful, "there will be blood".

8 comments:

  1. Tocmai de-aia, nu. Şi de-asta http://www.dailycotcodac.ro/2011/11/bucuresteni-stati-linistiti-la-locurile-voastre-primarul-sectorului-8-nu-va-fi-arestat/

    ReplyDelete
  2. Anonymous11:30 PM

    IA UITE NISTE LINK-URI UTILE, REF. LA TERENUL DE LANGA CASOAIA SCRIPCARULUI
    http://www.mj.romarhiva.ro/webarchive/ViewDocument.aspx?k=393973A1AF2194C3A574F6920D80D2C14B90F148C7A511831BAAFF2F5CB09FE0
    http://www.mj.romarhiva.ro/webarchive/ViewDocument.aspx?k=7532382403D92078C16AB6A22A6FC4D9B23ABBF3C5699680281C0F8462FEA2FB

    ReplyDelete
  3. Nu functioneaza link-urile, trimiteti va rog print screen la brasovnews@gmail.com

    ReplyDelete
  4. Eftimie, esti cam pesimist pentru un glumet

    ReplyDelete
  5. Anonymous11:44 PM

    incercati asa:
    http://www.mj.romarhiva.ro/webarchive/index.htm
    apoi, dati o cautare dupa debitor si restul intuiti si singur

    ReplyDelete
  6. Anonymous11:46 PM

    pardon, mai tre sa dati click pe cautare aviz ipotecar inainte sa dati de debitor.

    ReplyDelete
  7. Anonymous11:48 PM

    faina si declaratia lu nea scripcaru din 2010: casa de 350 mp in schei (ca tot se da june al Brasovului) - 40000 de euro; de terenul de o mie si ceva de mp din jurul casoaiei a uitat (vezi arhiva electronica de garantii reale mobiliare - link-ul de mai sus).

    ReplyDelete
  8. ce declaratie a dat Scripcaru in 2010 :)) ce mincinos

    ReplyDelete