Oct 26, 2011

Breaking News: Seful PC Brasov, Ion Dinita, s-a saracit brusc

Detinatorul licentei Antena 1 Brasov, a majoritatii actiunilor Gotic SA si a filialei PC Brasov, Ion Dinita, e de fapt un parlit si cam calic. Aflat intr-un proces civil (dosarul 7220/197/2011, Tribunalul Brasov), Ion Dinita a facut apel la mila judecatorilor pentru a fi scutit de la plata taxei de timbru. El a depus la dosar, la inceputul acestei luni, o cerere de acordare a ajutorului public judiciar, intrucat "cuantumul total al taxei judiciare de timbru pe care sunt obligat sa il achit, este mult peste posibilitatile mele efective". Taxa respectiva este de 7.999 de lei, mai putin de 2.000 de euro.
Specializat in afaceri cu bani publici, Ion Dinita a castigat in peste 10 ani de contracte cu statul zeci de milioane de euro. Acum cauta tertipuri pentru a evita plata catre acelasi stat a mai putin de 2.000 de euro.

Afacerile cu statul ale sefului conservatorilor din Brasov s-au facut numai pe linie politica si au avut mai tot timpul un puternic damf de teapa. Pe vremea lui Nastase, Dinita era membru PSD si construia case pentru ANL la preturi exorbitante. In acelasi timp, in scripte, Gotic figura cu datorii uriase la stat.

Mai apoi, din postura de lider al filialei PC a devenit client favorit al liderului filialei PNL, Aristotel Cancescu. De la constructii de case, Gotic a virat brusc spre deszapezire si asfaltare, fiind de peste cinci ani abonat la banii Consiliului Judetean. Spre exemplu, in urma cu trei ani, Gotic a castigat licitatii puse la cale de Cancescu in valoare de aproximativ 30 de milioane RON. Evident, tepele nu au lipsit.

Ca sa sudeze relatiile in cadrul USL, Cancescu l-a implicat pe Dinita si in "Afacerea Aeroportul". Firma acestuia s-a ocupat de amenajarea terenului de la Ghimbav, iar de curand, s-a mai trezit cu o pleasca. Dinita se afla printre cei care vor primi despagubiri de la Consiliul Judetean. Al dracului cum se mai potrivesc lucrurile, o balastiera a Gotic SA era aterizata fix pe terenul aferent aeroportului. Suma necesara pentru a o zbura de acolo, un fleac de 860.000 de euro!

Si, cu toate acestea, Dinita sta la miloaga judecatorilor. Iata ce mai spune in solicitarea inaintata tribunalului (exprimarea ii apartine): "Totodata cheltuielile lunare pe care trebuie sa le platesc, depasesc posibilitatile mele financiare dupa cum voi demonstra prin inscrisurile pe care le voi depune si in consecinta, suma din venit ce imi ramane dupa achitarea tuturor cheltuielilor este foarte redusa, aflandu-ma astfel in imposibilitatea de a plati taxa de timbru".

Felixe, Cancescule, se aude? Faceti, dom'le, o cheta, mai dati-i o licitatie, salvati un biznismen de valoare si eminent caracter pentru viitoarea guvernare.

5 comments:

  1. Anonymous11:41 AM

    Poate il ajuta cu ceva bani si Onelia Pescaru, care, pe vremea cand Dinita castiga licitatii de asfaltare de la Consiliul Judetean, si-a "cumparat" o casa in cartierul de vile de la Bunloc chiar de la Dinita. Sunt oameni care povestesc si pot dovedi ca doamna Pescaru nu a platit niciun leutz pentru viloaca respectiva. De fapt, plata s-a facut in compensare in trei: Onelia ii presta niste servicii (nu spunem de care, dar scumpe foc!) lui Cancescu, Cancescu ii presta lui Dinita serviciul de cadorisire cu licitatii trucate, iar Dinita i-a prestat Oneliei o vila de neam prost in cartierul ANL de la Bunloc, unde nici astazi nu sunt strazile asfaltate.

    ReplyDelete
  2. Anonymous10:10 PM

    Aoleu, Onelia are juma de casuta, invidiosule!!! 4 camere, pe controlate! Da acolo are case babane Attilla Kovacs, Bilinschi, Gheorghe Dutu, politaiul Melinte, sefa ITM, fratele Cancescu, ehe-he, sa fiti voi sanatosi!!! Gelozie de presar ratat!!!

    ReplyDelete
  3. Ati vrea voi sa fiti ca Dinita

    ReplyDelete
  4. Anonymous5:04 PM

    nu am vrea sa fim ca Dinita....garantat....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous8:18 PM

      un zgarie branza

      Delete