Oct 15, 2009

Masacrul de la Bartolomeu


Via Adevarul. Sursa fotografiilor din film este aici, unde se pot zari si multe altele din aceeasi perioada. Cum ar fi si aceasta, o vedere dinspre Piata Sfatului a strazii ce se cheama azi Republicii, cu drapelele Austro-Ungariei fluturand, dupa ce orasul a fost recucerit de la romani.

2 comments:

  1. Anonymous1:24 AM

    Pe cuvantul meu daca nu imi pare rau ca oamenii aia au murit de pomana!Colac peste pupaza,Brasovul a ajuns pe mana unora care ,probabil,erau la fel de democrati,liberali sau de social democrati si pe stilul vechi al democratiei populare.Doar ca in locul reporterilor de la Monitorul,BZB,RTT, si Mix care se dau astazi jurnalisti si le canta in struna ar fi trebuit sa fie propagandistii de la Drum Nou!Spun propagandisti pentru ca dupa 1946 in Romania nu s-a facut presa!Asta este!Pa!

    ReplyDelete
  2. Ar fi putut să se predea dar au preferat să lupte așa că, din punctul lor de vedere n-au murit degeaba. Dacă s-ar fi predat ar fi fost ca și cum hoții îți sparg ușa ca să te jefuiască și tu le zici "haideţi, serviţi-vă, că aveţi ce lua!" Să nu se creadă că îi compar pe ostaşii germani şi maghiari cu hoţii, departe acest gând, ei doar au exacutat un plan de luptă şi ai noştri, deşi inferiori numeri, logistic etc, s-au apărat preţ de 2-3 zile, dând răgaz altor trupe să continue retragerea.

    ReplyDelete