Apr 13, 2009

Suprarealism cu interlopi

Cand nu se deda la santaje, batai si intimidari de jurnalisti, Dorin Lazar Maior este un luptator cu nedreptatea si mafia.

Cand nu gaureste statul de milioane de euro si nu ameninta oamenii cu scaune in cap, sabii in spate si plimbari la portbagaj, Mihai Ghirda este un om sensibil, educat si idealist.

Cand nu scuipa politisti, falsifica facturi si omoara oameni cu masina, Vasile Kraila este un ecologist care sufera ca a bagat buldozerele in Tampa si ii cearta pe cei care polueaza cu chistoace.

2 comments:

  1. www.maiorlazardorin.blogspot.com11:54 PM

    CĂTRE,
    DIRECTIA NATIONALĂ ANTICORUPTIE
    SERVICIUL TERITORIAL BRAŞOV


    Subsemnatul Moraru Dumitru, fost director general al SC MEDICAL TRUST SA (J01/775/2008, C.U.l. R 18020906) până la data de 28.10.2008, domiciliat în Oraşul Râşnov, str. Iazului, nr.16, jud. Braşov, posesor al C.l. seria BV, NR. 452807, formulez prezenta:

    PLÂNGERE PENALĂ


    Împotriva numiţilor MAIOR LAZĂR DORIN, în calitate de administrator al SC MEDICAL TRUST SA, cu sediul în municipiul Alba Iulia, strada Aurel Vlaicu, nr. 33, parter, judeţul Alba şi TITION OVIDIU, în calitate de director general al acestei societăţi, care se fac vinovaţi de săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune prev. de art. 215 C. p. fals material în înscrisuri oficiale prev. de art. 228 C.p., uz de fals prev. de art. 291 C.p. şi evaziune fiscală prev. de art. 9 din Legea nr. 241/2005.
    În fapt, în luna septembrie 2003 se FOTO INFINIT SRL, actualmente se MEDICAL TRUST SA, reprezentată de TITION OVIDIU, a câştigat licitaţia de prestări servicii, de preparare şi distribuţie a hranei la Spitalul Clinic de Urgenţă Judeţean din mun. Arad. Pentru a se putea înscrie la licitaţie, balanţa contabilă a SC FOTO INFINIT SRL consider că a fost falsificată, în sensul ascunderii pierderilor şi a măririi profitului. Acest lucru îl probez cu plângerea penală formulată de APROFIREI FLORINA, împotriva lui TITION OVIDIU şi declaraţia olografă a contabilei societăţii doamna COVACI CAMELIA .(vezi copia anexă)
    Atât TITION OVIDIU cât şi COVACIU CAMELIA, nu erau angajaţi ai SC FOTO INFINIT SRL la dată semnării contractului cu spitalul, sau la întocmirea balanţei contabile din luna august 2003, cum rezultă din contractele de muncă ale celor doi, care au fost încheiate abia în anul 2004.(vezi copia anexă)
    La data de 30.11.2004 SC MEDICAL TRUST SRL Braşov, câştigă şi licitaţia de la Spitalul Clinic Municipal din Arad, pentru prestăr servicii, de preparare şi distribuţie a hranei la bolnavi.
    Licitaţiile la cele două spitale din mun. Arad au fost câştigate ca urmare a preţului mic la servicii cât şi a obligaţiilor asumate prin contracte pentru executarea unor investiţii şi dotării foarte mari la blocurile alimentare ale celor două spitale. Aceste lucrări de investiţii şi dotări au avut termene de finalizare stipulate în contracte, dar nu au fost respectate.
    Micile lucrări de reparaţii nu s-au ridicat la valoarea stabilită, nu s-au întocmit procese verbale de recepţie şi predare a lucrărilor cu beneficiarii contractelor. Acest lucru a fost posibil datorită relaţiilor "cordiale"avute cu conducerile spitalelor.
    Şi în prezent aceste clauze contractuale nu sunt îndeplinite, lucru care ar duce la rezilierea contractelor.
    Neîndeplinirea obligaţiilor contractuale a dus la neprimirea autorizaţiilor de funcţionare din partea Autorităţii Sanitar Veterinare, de la data încheierii contractelor şi până în prezent. Acest aspect este cunoscut factorii responsabili, dar nu se iau măsurii de oprire a activităţii, fiind posibilă oricând izbucnirea unei toxiinfecţii alimentare.
    În luna iunie 2005, Spitalul Judeţean prin Dispoziţia nr. 88, a înfiinţat o comisie pentru a verifica legalitate contractului şi investiţiile. Economist Grasu Ion a început verificările, dar pe parcursul acestora a fost oprit şi neregulile constatate nu au mai fost făcute publice şi nu s-au luat măsuri. ( vezi dispoziţia anexată)
    Doamna doctor Prişcă Mirandolina manager la Spitalul Judeţean, doamna doctor Olariu manager la Spitalul Municipal, cât şi doamna director general Ţîrlea de la Autoritatea de Sănătate Publică Arad, tolerează aceste aspecte, probabil nu dezinteresat.
    În cele două contracte de prestări servicii este prevăzut că titular de contract este SC MEDICAL TRUST SA. Această societate nu achiziţionează marfa direct de la furnizori decât sporadic, deoarece are interesul de a practica adaosuri comerciale de peste 100%.
    Pentru a putea creşte preţurile la hrana preparată, pe care o decontează cu cele două spitale din Arad, Maior Lazăr Dorin şi Tition Ovidiu, recurg la principiul tip "suveică" şi prin firmele la care tot ei sunt asociaţi unici prin interpusi, cumpără şi revând alimentele la SC MEDICAL TRUST SA. În acest fel preţurile alimentelor sunt foarte mari, fapt ce determină ca hrana bolnavilor să fie diminuată şi de proastă calitate.
    Exemplific prin facturi fiscale de la furnizori SC TRANSILVA COMPANY SRL, SC FABRIANA SRL, SC TRUST PREZIDENT SRL şi SC ROZVINMOB SRL, care rezultă preţurile de intrare normale şi preţurile de vânzare dublate, către SC MEDICAL TRUST.
    În perioada 2005 - 2008, cât am fost director general, am fost obligat de cei doi să achiziţionez, produse şi prin alte firme, ale lor după cum urmează: SC BRAVIMPRES SRL, SC BIBIA IMPEX SRL, SC TRUST GRUP SRL, SC OTE INVEST SRL.
    Preţurile de achiziţie ale societăţilor acolite se pot compara cu preţurile decontate la spitale, cât şi prin inventarul lunar, care arăta preţurile deosebit de mari din magazia SC MEDICAL TRUST SA. În acest mod sunt înşelate cele două spitale din mun. ARAD care decontează lunar sume de aproximativ trei miliarde lei vechi/lună. Exemplu: la data de 31.01.2005, din inventar rezultă, că un ou costa 5042 lei vechi, iar la inventarul din 31.01.2008, un ou costă, 9900 lei vechi, preţuri care nu au fost niciodată atinse în România..(vezi copia anexă)
    O dovadă în plus că eram obligat să fac achiziţii pe aceste firme stau deconturile de cheltuieli unde se arată ce s-a cumpărat. .(vezi copia anexă)
    Justificările către spitale se efectuează pe bază de feluri de mâncare, practicându-se preţuri aleatorii, fără o bază din care să rezulte ce alimente au fost folosite la diferite feluri de mâncare şi preţul acestora. (vezi copia anexă)
    De la începutul activităţii mele anul 2005, am constatat că o parte din salariaţii SC MEDICAL TRUST SA, nu şi-au primit salariile.
    Din verificări am constatat că salariile se dădeau pe bază de tabel, listă avans sau restanţă şi nu pe ştate de plată aprobate de societate cum este normal.
    Consider că aceste ştate nu sunt depuse la organele fiscale pentru a se calcula impozitele aferente. Probez aceasta cu declaraţiile angajaţilor şi listele de primire a salariilor. Există posibilitatea ca ştatele de plată depuse la I.T.M. Braşov să fie falsificate în sensul de a fi trecut salariul minim pe economie, dar din listele semnate de angajaţi, rezultă că au primit salarii mai mari. Este posibil ca semnăturile de pe ştatele de plată depuse la I.T.M. Braşov să fie falsificate.
    Este de observat că pe aceste liste cu angajaţi sunt menţionate numai avansuri salariale şi niciodată lichidare. Mai mult, în aprilie 2008 se trimit la Arad două liste de avans pe luna aprilie cu sume diferite pentru aceeaşi angajaţi. Listele poartă semnăturile celor responsabili.
    La data de 01.07.2008, TITION OVIDIU se deplasează la Arad şi discută cu angajaţii pentru a-i convinge să fie angajaţi pe o altă firmă – SC TRUST GRUP SRL Arad, motivarea fiind mărirea salariilor. Noile contracte sunt înregistrate la I.T.M. Arad. Consider că acest fapt serveşte la eludare legii, deoarece se plăteşte impozit doare pentru un salariu de doua ore şi nu pentru un salariu de opt ore. Susţin acest lucru şi prin faptul că sediul SC MEDICAL TRUST SRL a fost mutat de la Braşov la Alba-Iulia, iar angajaţii au rămas cu documentele la I.T.M. Braşov, urmând a se face lichidarea acestora.
    Pentru eludarea plăţii taxelor şi impozitelor SC MEDICAL TRUST SA, efectuează plăţii salariale fictive, pentru a putea scoate banii din bancă. Plata salariilor este singura justificare de a scoate bani lichizi din bancă.
    Anexez documente justificative în acest sens.
    Cu privire la ţinerea evidenţei contabile a SC MEDICAL TRUST SA, Maior Lazăr Dorin a şters datele contabile din calculatoare, au ridicat evidenţa contabilă de la societăţile prin care lucra şi şi-a luat unele măsuri de siguranţă. Dovadă stau procesele verbale încheiate la dat de 03.10.2005.
    (vezi copia anexă)
    Datorită lipsei permanente de fonduri şi pentru a nu mi se imputa oprirea contractului în luna august 2005 am sprijinit o societate a lui Maior cu un credit ipotecar de 2,9 miliarde lei vechi şi cu diferite sume depuse în casieria de la Arad şi folosite în interesul societăţii.
    Aceste sume au fost notificate pe etape şi mi s-a promis plata acestora. Când situaţia a fost controlată" mai bine" de Maior şi Tition, prin acţiuni de înşelare a diferiţi furnizori ca SC COMALIM SA, SC ALMOVI PAN SRL, SC SFERA SRL, SC CAROLI SRL, am fost nevoit să-mi dau demisia din funcţie ..(vezi copia anexă)
    În prezent mă consider înşelat de Maior şi Tition cu suma de 1.202.560.000 lei vechi.
    Prin prezenta vă rog să efectuaţi cercetările ce se impun şi să dispuneţi trimiterea în judecată a numiţilor MAIOR LAZĂR DORIN ŞI TITION OVIDIU şi a altor persoane care se fac vinovate.

    Vă mulţumesc.

    05.11.2008 MORARU DUMITRU

    ReplyDelete
  2. Anonymous12:38 PM

    Astfel de oameni n-ar trebui sa existe…de fapt n-ar trebui sa-i lasam sa existe,ar trebui sa incercam sa stopam,sa eradicam acest “curent” cu baieti de strada batausi si “nasi” care dau ordine.
    Ma uit la mine in Brasov cum baietasii de strada se ridica si aspira la mai mult.Este si cazul lui Barbu Andrei Gabriel,cunoscut ca Farmacistu’,Ulise sau Azazel…A inceput “sa ajute” prostituatele din Brasov percepand un mic comision,apoi a avut o taraba cu haine de contrabanda in Piata Traian,a fost soferul unor dame de lux in Galati.In present, s-a linistit,are o viata sportiva intensa antrenandu-se la un club bine vazut in Brasov,a terminat facultatea .Totusi eu am aflat din investigatiile pe care le-am facut ca el impreuna cu prieteni de-ai lui vor sa puna monopol pe zona centrului,e vorba de camatarie,recuperari si posibil droguri.Se stie ca Barbu Andrei este o masinarie calculata, cu fler la oameni,un peste lunecos care isi da seama foarte repede atunci cand i se intinde o cursa si cu un anume farmec care ii confera accesul in toate cercurile sociale in care doreste sa intre.Ar trebui ca lumea simpla,normala sa se fereasca de el,este un om periculos,iute la manie si cu multe batai la activ.
    Ar trebui monitorizat de catre organelle competente si prins cat mai curand daca intr-adevar
    cele aflate de mine sunt adevarate.

    ReplyDelete