Mar 9, 2009

Directorii miliardari din Primaria Brasovului

Muncesc pentru contribuabili, desi n-au nevoie de salariu. Chenzina luata la sfarsit de luna reprezinta un mizilic pe langa veniturile din alte surse sau malaiul care deja le zace prin conturile bancare. Se poate spune chiar ca o fac benevol, iar noi, brasovenii, ar trebui sa-i umplem de respect si recunostinta pentru ca se preocupa de gropile, gunoaiele si pietele noastre, in loc sa suga coktailuri pe plajele din Barbados. Sa-i cunoastem asadar si sa-i onoram ca atare pe acesti exemplari functionari publici.

Mugur Loga
, director executiv in Primaria Brasov. Stapaneste directia Patrimoniu, care gestioneaza asa-numita avere a orasului, adica terenurile, spatiile comerciale, pietele, deci o gramada de chestii care ar trebui sa produca bani grei pentru bugetul local. Dar mai ales pentru diversi indivizi cu initiativa, cum este finul lui Mugur, vanatorul de recorduri mondiale si mosteniri dacice Liviu Pandele. Cel care a avut nemaipomenitul noroc sa primeasca de la Primarie piete si terenuri pentru a dezvolta biznisurile "Orizont 3000" sau "Piata Decebal" din Racadau. Dar asta-i o alta poveste, ce nu apare in declaratia de avere a lui Mugur. Unde au inmugurit niste extravenituri tare dragalase. Loga este bagat mai in toate consiliile de administratie ale firmelor care au obtinut de la Primarie terenuri pentru a face blocuri. De unde haleste vreo 600 de milioane de lei pe an.
Cum se vede, banii astia sunt in afara salariului de functionar public. Efortul de a participa la cateva intalniri pe an cu constructorii, pentru a-si face datoria pentru care deja este platit din bani publici trebuie recompensat. Ce-i drept, banii aia sunt mult mai putini, doar vreo 400 de milioane pe an. In total, peste un miliard au intrat anul trecut la baiatul destept Loga.

Attila Radnoti, director executiv in Primaria Brasov. Si chiar mai destept decat Loga, pentru ca este probabil cel mai bogat functionar public din Romania. In conturile sale se afla aproape 250.000 de euro!!
Remuneratia functionarului Radnoti este un rahat de 10.000 de euro pe an. Conform declaratiei de avere, sfertul de milion de euro ar veni cica din vanzarea a doua terenuri. Radnoti se ocupa fix de chestiile pe care se cheltuiesc bani grei de la bugetul local, el gestionand achizitiile publice si amenajarea drumurilor. Adica si asfaltul atat de scump pentru finantele locale, dar atat de drag sefului sau, Scripcaru.

Ca veni vorba de marele gospodar, Scripica este un biet parlit pe langa subordonatii sai, abia de scoate vreo 15.000 de euro pe an din chenzina. Ca in rest n-are nimic, numai datorii. Ii scuipa aia doi seminte-n cap prin primarie.

No comments:

Post a Comment