Feb 2, 2009

Legaturile mafiei politice locale cu omorurile care au zguduit Brasovul

Un alt om care a fost conexat de anchetatori cu oribilele crime de la casa de schimb valutar este un apropiat al cercurilor de afaceri pesediste, inclusiv al celor din Brasov. Este vorba de Adrian Marius Berceanu, prietenul lui Serghei Gorbunov. Nascut la Codlea, Berceanu este un binecunoscut membru al lumii interlope craiovene, fiind asociat cu temutul Samir Spranceana. Interlopul Berceanu este ginere al unui fost deputat PSD de Dolj, Mihai Nicolescu, si protejat al celebrului securist pesedist Ristea Priboi.

Dupa cum se poate vedea in fotografie, Berceanu fiind umflatul din stanga lui Priboi. Si asa ajungem iar la Brasov, in care Priboi a avut o multime de treaba. De la maltratarea muncitorilor revoltati in 1987, la afaceri prospere cu pesedistii anilor '90 si 2000. In special cu falsul general SIE, Nicolae Marian Matei, la randul sau un apropiat al sefului pesedistilor brasoveni, Constantin "Pateu" Nita. Ambii avand legaturi stranse cu mafia italiana, dar numai Matei a picat de prost, fiind in puscarie acum pentru trafic de influenta in incercarea de a-l scapa pe mafiotul italian Orlandino de dosarele penale. "Printre ultimele "biznisuri" de care, pana a ajunge dupa gratii, "generalul Matei" s-a ocupat la Brasov, la rugamintea mai-marilor PSD-ului de sub Tampa, au fost constituirea SC Fotbal Club SA Brasov si negocierea achizitionarii ziarului "Monitorul de Brasov", afacere pe care insa n-a mai apucat sa o "rezolve"..." aminteste "Adevarul". Matei este si nasul de cununie al lui Ori Zinger, patronul Atlanta House si al salii in care se antrena Gordunov. Zinger, finantator al campaniei lui George Scripcaru si beneficiar al manevrelor cu terenuri initiate de primar. Vedeti cum fac parte baietii din acelasi club select? Care se lasa cu sange?

Si n-am terminat. Va amintiti de cazul tanarului afacerist, Dorel Fatulescu, de acum cinci ani? Un alt caz care a dat fiori reci brasovenilor. Fatulescu si-a impuscat sotia a doua zi dupa Craciun, iar apoi s-a sinucis. Fatulescu era omul de incredere al generalului pesedist Matei si fusese implicat de procurori in dosarul traficului de influenta in beneficiul mafiotilor italieni. Circumstantele mortii sotilor Fatulescu au ramas inca neclare.

Foto: Adevarul

2 comments:

  1. Anonymous8:16 PM

    ar mai fi o mica adpugire: naş de cununie al lui Zinger este seful de la garda Financiara, Păunescu :D

    ReplyDelete
  2. Anonymous2:38 PM

    E vorba de cumpararea defunctului Monitorul de Bravov al escrocului Crisan, nu are ;egatura cu Monitorul continuat de Monitorul Expres....

    E bine sa facem aceasta precizare, o fi avand si MEX bubele lui, dar pe asta NU

    ReplyDelete