Dec 22, 2008

Dor de abuzurile PSD? Va satisfaceti cu "Pateu"

Seful PSD Brasov, proaspatul ministru "Pateu", a prins glas. N-a agatat bine puterea, ca s-a si apucat sa ameninte. Pentru inceput, pe functionarii publici: "Evaluarile se vor face incepand din luna ianuarie si cu siguranta atunci voi avea si eu un cuvant de spus". Dupa patru ani in care a fost foarte combativ. Sub pat sau cu nevasta in baie, sa nu-l auda Scripcaru.

Mult trebuie ca a suferit in tacere curajosul sef al pesedistilor brasoveni. Atatea abuzuri infaptuite de liberali si democrati, incat s-a sufocat de indignare si n-a reusit sa scoata mai nicio vorba din 2004. Iar cand a indraznit ceva, l-a plesnit Scripcaru peste cioc cu cate un "Costica sa-si tina gura", de nici n-a mai respirat, sa nu se ridice praful de pe dosarele penale. Si bine a facut, acest fidel credincios al principiului "tacerea e de aur, cand nu esti la putere" ca DNA l-a deranjat atat de tare incat a ajuns ministru.

Etalonul de moralitate si de competenta, care este Costica Nita, are brusc personalitate. Da indicatii si oameni afara. Ca un adevarat social-democrat preocupat de slujbele oamnenilor. Inca o data, ce calitati are acest baron slinos sa dea verdicte de profesionalism?

Competentele lui "Pateu" sunt bine descrise de Codul Penal. De la "escrocherie" pana la "trafic de influenta", Costica a bifat mai toate capitolele. Pentru ca incercarea de preluare a uzinelor "Roman" pe gratis, impreuna cu asociatia de pesedisti industriasi ProBrasov, reprezinta o clasica schema de escroc. Nu i-a iesit, ca a fost Neculaie mai hot. Iar finantarea imputiciunii de ziar "Obiectiv", condus de ucigasul Anutoiu si patronat de patiseria ministrului de azi, cu banii muncitorilor din uzinele Brasovului, probabil ca nu s-a facut sa scoata din faliment industria locala. Frumoasa epoca, tocmai revine.

Pana sa intre "Pateu" in actiune, sa ne mai amuzam o tura. Daca are de gand sa dea functionari afara pentru ca nu fac parte din PSD, atunci e destul de clar ca fac parte din PDL sau PNL. Cu PDL este aliat la guvernare, aia au scapat. Cu PNL, tocmai a zis ca vrea sa pastreze alianta de la Brasov. Prieten cu toata lumea, un cal-magar calare pe struto-camila. Si atunci cine mai zboara? Vreo femeie de serviciu, ca sa se simta si Nita la putere.

3 comments:

  1. Dupa cum spunem in urma cu ceva timp, nu se pune problema sa-l aparam pe Paraschiv. Ba dimpotriva. Vedeti editia de azi si de maine a Brasovului Tau.

    ReplyDelete
  2. Vdm:) Misto ca te nimeresti si te potrivesti tocmai pe acest post, cu avantul lui "Pateu"... in noile conditii social-politice nu-l mai clinteste nimeni pe cadrul de nadejde si tovaras de incredere, maiorul Paraschiv

    ReplyDelete
  3. Anonymous10:44 AM

    Pateu a vanat timp de vreo doua guvernari pesediste un mandat de ministru. In 2000 i-a cerut lui Nastase postul de ministru al turismului "pentru merite deosebite in campul muncii de partid". I-a fost taiat scurt elanul atunci cand Nastase i-a suierat scurt :"la cati bani aduceti voi la partid zi mersi ca nu te schimb".
    Pateu atunci l-a tinut minte, pentru ca mai apoi l-a vandut ca pe o piele de urs. Si probabil nea Costica nu a cerut nimic atunci, pentru ca la ei se practica asta cu "intr-o zi am sa-ti cer o favoare".
    Cat despre tacerea monumentala, nea Pateu este obisnuit cu Codul Tacerii (Omerta). Il slujeste in continuare cu credinta.
    Sarbatori fericite!

    ReplyDelete