Aug 13, 2008

Integritatea lui Horia Georgescu - Un subiect gras de presa, ingropat rapid

"Cotidianul" dezvaluia in urma cu doua zile jongleriile dubioase din declaratia de avere a brasoveanului Horia Georgescu. O tema numai buna de batut si dezbatut, avand in vedere sumele vehiculate, calitatea de inalt functionar public a individului si, mai ales, apartenenta sa tocmai la Agentia Nationala de Integritate. Acest blog a venit si cu informatii suplimentare, usor verificabile, care tineau de mediul de provenienta al integrului Georgescu, precum si de moralitatea acestuia. Astfel, se contura o imagine simptomatica pentru Romania actuala: ascensiune pe baza de origine sanatoasa si prosperitate brusca intr-o functie publica. Pe un fundal albastru-securist. Un subiect suculent pentru un "Cotidianul" preocupat de fosta Securitate. Un subiect pe care dobandise exclusivitate. Dar pe care l-a fasait a doua zi cu un scurt material despre cum nu se poate face mai nimic. Dupa care a venit tacerea grea.

"Mafia brasoveana este una dintre cele mai puternice si mai bine structurate din tara", spunea cu frustrare, in urma cu vreo patru ani, un ofiter al SRI Brasov. La inceputul anului 2005, adica imediat dupa victoria "dreptatii si adevarului", "Ziua" publica o ancheta cutremuratoare despre cum a fost matrasit un procuror al PNA Brasov pentru ca scuturase prea tare mafia politica locala. Printre numele implicate, precum cel al actualului deputat PDL Ion Gontea, aparea si un anume Horia Georgescu: "Exista informatii conform carora, prin intermediul fratilor Burlacu, a fost angajat in PNA Horia Georgescu, contrar avizului negativ dat de SRI Brasov, care il monitorizase in legatura cu un posibil trafic de persoane, sub paravanul firmelor HBG Consulting si Platinum Media." Un Horia Georgescu care intre timp a facut o frumoasa cariera. Intreg articolul poate fi citit aici. Nici "Ziua" n-a mers mai departe.

La mai putin de trei ani dupa ce "Ziua" a inchis subiectul "Mafia brasoveana", unul dintre membrii acesteia a ajuns fix in fruntea unei institutii menite sa combata coruptia. Astazi a tacut "Cotidianul". Subiectul a mai prins ceva interes pe bloguri. Maine va fi iar liniste. Oare unde il vom mai vedea pe Horia Georgescu?

2 comments:

  1. Anonymous10:05 PM

    am gasit intamplator siteul asta, tot cautand informatii despre horia georgescu.
    faceti o treaba excelenta si sper sa reusiti sa continuati experimentul asta.
    inca o data, bravo

    ReplyDelete
  2. Anonymous5:24 PM

    Buna treaba, dar cam in umbra. Faceti si voi cumva sa deveniti mai cunoscuti (flyere, stickere, postari pe bloguri sau comentarii pe la ziare etc.). Asta daca nu vreti sa ne petrecem urmatorii 12 ani admirand cum se asfalteaza totul in jur, inclusiv Tampa...

    ReplyDelete