Aug 6, 2008

Brasovul verde cade in cenusiu. Cam cat e spaga primarului Scripcaru?

Epoca de beton si spaga, instituita sub geniul gospodaresc al carmaciului Scripcaru, cunoaste o noua realizare mareata: un complex de locuinte de vreo sapte etaje, numai bun sa tina umbra animalelor lesinate de caldura de la Gradina Zoologica din Noua. Animalele din Primarie care au eliberat autorizatiile ar trebui sa stie ca racoarea nu este intotdeauna benefica, mai ales cand este detinuta de institutii specializate.

Brasovul este tot mai sufocat de betoane. In dispret fata de istoria orasului, centrul medieval a fost pus in umbra de blocurile ridicate pe Dealul Warthe. Batjocorind natura, legea si bunul-simt, Tampa este sfartecata pentru a face loc unui alt complex rezidential. Nici Scheii nu au scapat de modernitate. Drumul Poienii tinde sa devina o simpla strada de cartier. Si agresiunea continua.

Care este pretul acestor distrugeri brutale, barbare si iremediabile? Castigarea alegerilor de catre candidatul George Scripcaru si pe baza sponsorizarilor dezinteresate ale lui Gabriel Stan, patronul Gabi's Pappa Reale, dezvoltatorul Bellevue Residence. Impresionarea pasaretului de noapte din fitzosul Bamboo bucurestean cu sampanii de 15.000 de euro de catre constructorul Tampa Gardens. Transferul televiziunii locale RTT catre Scripcaru, de la fostul senator PSD Seche, care acum ridica blocuri in Schei. Linistea politica pentru ca gospodarul sa lucreze eficient, astfel ca actualul presedinte PSD Brasov, deputatul Constantin Nita, sa ridice un hotel in zona Dupa Ziduri. Si spagile cash.

Modest ca orice ardelean si orgolios precum o minte stralucita, Scripcaru se lauda pe la mesele cu importanti ca a pus deoparte 6 milioane de dolari. Cum din declaratia de avere rezulta ca e dator la banci, are salariu mic si nema afaceri, nu ar trebui sa fie foarte greu de calculat spaga primarului pentru dezvoltarea Brasovului. Iar pentru a fi si mai usor, se ofera urmatorul reper.

Benzinaria OMV de la Ceasu' Rau. A primit autorizatie de la proaspatul ales in 2004 primar Scripcaru prin incalcarea a tot ce insemna reglementare legala in domeniu: distanta fata de imobilele locuite, pozitionare urbana si alte chestii la fel de nesemnificative. Spaga incasata de Scripcaru a fost de 50.000 de euro, primita prin intermediul unui om de afaceri care mai detine si un strand intr-una din localitatile invecinate Brasovului.

Brasovul nu se dezvolta. Brasovul este distrus sistematic pentru ca o clica straina de valorile si istoria acestui oras sa prospere. Fabulos.

4 comments:

  1. Anonymous4:35 PM

    Atata timp ca nu exista presa critica in Brasov, ci doar obedienta, acestia isi vor vedea de trebi nestingheriti. Iar presa critica nu poate exista pentru ca doar oamenii cu bani, adica ei, pot sustine ziare care nu se vand si ziaristi de calitate slaba, deci ... mai incet cu critica. Se critica intre ei de fatada, pe "proiecte" ca sa dea senzatia ca chiar au proiecte benefice pentru obste. Ce se poate intampla daca umplu centrul de blocuri si de pofticiosi de panorame peste oras? Nu o sa moara lumea asta daca brasovul se transforma intr-o mizerie de oras, poluat de trafic si tot mai fierbinte vara. Ca sa nu mai zic ca presupun ca vor sa creasca numarul de locuitori din cate imi dau seama, prin extindere catre metropolitan, sa dea bine la cifre, probabil peste 1 milion de suflete. In 10-15 ani poate ca putem ajunge chiar bucurestiul din urma ;)

    ReplyDelete
  2. Anonymous4:38 PM

    si nu sint rasist, insa tendinta este de moldovenizare a brasovului. presupun ca in urmatorii ani se va migra rau din saracia moldovei catre zona aceasta, pentru fabricile si uzinele ce se vor crea la cererea edilului de import (interes crescut de a aduce mari investitori in zona sa faca locuri de munca, pentru cine oare?!). deci ma astept sa ii schimbe si denumirea in genul "moldova noua"

    ReplyDelete
  3. Anonymous1:43 PM

    Ian puneti voi manutzele pe celulitice si verificati-va-ti sursili dupin Primaria lu Jorj, care cica ar fi ramas, si el, fara... Getutza. Ba mai mult, cica fideaua Geta merge la Ionutz, prieten inca de Georgel si coleg de pedeleu, primar de Predeal (unde a mers si Adinutza Donosa, fosta secretara a lu Georgel. Se mai cica dupa plecarea Getei, Jorj a dispus schimbarea unor broaste. Tirziu insa, caci oracaisera deja neste docomente la cserocs...

    ReplyDelete
  4. Anonymous12:26 PM

    Ma intreb cat costa (spaga) sanatatea unui om pe care nu-l cunosti?

    www.brasovulverde.ro

    ReplyDelete